Mjøsanker får sentral beliggenhet i Hamar

Innlandets største arbeidsinkluderingsbedrift flytter til Briskeby.

Aktuelle saker Mjøsanker får sentral beliggenhet i Hamar

Mjøsanker har base på Hamar og har vært rundt i hele byen i jakten på nye lokaler. Etter 13 måneder med research landet de på det aller første lokalet de så på, nemlig stadionbygget på Briskeby i Hamar.

Det sosiale ansvaret vi har i bærekraftsarbeidet blir det ikke snakket like mye om. Kanskje fordi vi bor i Norge og tenker at det er en selvfølge? Men det er det jo faktisk ikke. Arbeidsinkludering handler om å få alle som kan ut i verdiskapende arbeid i samfunnet. Dette er også kjernen i MjøsAnker sin virksomhet, som jobber med å få folk tilbake i arbeid. De har vokst enormt de siste tre årene og de nye lokalene trengs virkelig.

«Frem til nå har både kontorvirksomhet og produksjonsavdelingene våre holdt til i samme bygg. Men vi har svært forskjellige behov, så det er etterlengtet fra begge sider av bedriften å få mer tilpassede lokaler», forteller Ingvild Keller.

Ingvild (til høyre i bildet) er leder for Marked og forretningsutvikling i MjøsAnker. Både hun og de ti andre som allerede har vært med og sett på lokalene på Briskeby, er svært fornøyde med løsningen som nå kommer på plass. De nye lokalene skal huse konsernets administrasjon og den avdelingen som jobber med arbeidsforberedende trening. De gleder seg til å flytte over til freshe og tilpassede lokaler. Nå er Ingvild og direktør Erik S. Uthus på plass på Briskeby, sammen med Tema Eiendom, for å se over lokalene før innflytting.

«Det har vært en lang prosess, men vi har hatt god dialog med TEMA hele veien. Når vi nå faktisk ender med å lande på det første bygget vi så på, så er vi trygge på at dette er den aller beste løsningen», utdyper administrerende direktør Erik S. Uthus. «Vi så fort at vi ikke fikk det vi ønsket ved å forsøke å oppgradere fasilitetene der vi er nå. Bedriften har blant annet triplet i størrelse siden 2020 og behovene våre har derfor også endret seg. Å flytte til Briskeby er en lokasjonsendring som gjør at vi også vil kunne vokse videre og vi gleder oss til å komme på plass.»

Bærekraft for en bærekraftsaktør

Mjøsanker kommer til å disponere andre og tredje etasje på Briskeby. Lokalene har tidligere vært disponert av Buf.etat, som har hatt mye av de samme behovene som Mjøsanker. Ole Christian Malterud Akre (til venstre i bildet over) er Eiendomsforvalter for utleie i Tema eiendom og har fulgt Mjøsanker på letingen etter nytt lokale i over et år.

«Det som er litt unikt her, og skikkelig gledelig, er at Mjøsanker i stor grad kan flytte rett inn i lokalene», forteller Ole Christian. «Dette er jo også en stor del av bærekraftsarbeidet vi gjør hos oss – å finne allerede eksisterende lokaler, som leietakeren ikke trenger å bygge om for å passe inn i.»

Det koster miljøet og verden mye om hver bedrift som flytter skal gjøre om lokalene hver gang de får en ny adresse eller utvider. Litt av Ole Christian sin jobb er derfor å få til gode løsninger i allerede eksisterende bygg, for leietakere som ønsker å flytte eller som får endret behov i driften. Det krever både overblikk og evnen til å være løsningsorientert.

«Mjøsanker har behov for cellekontorer hvor det er mulig å lukke døren – det er litt uvanlig i dagens arbeidsmarked, hvor mange bedrifter ønsker åpent kontorlandskap. Her har vi faktisk en etasje med cellekontorer som Mjøsanker kan flytte rett inn i, og som funksjonsmessig oppfyller behovene til leietakeren. Vi kommer til å male et par vegger bare, så er vi der.»

I tillegg til bærekraften i det å kunne gjenbruke et bygg, slik det er nå, jobber Tema med å oppgradere alle byggene sine, til å bli så miljøvennlig som mulig. Stadionbygget er allerede koblet på fjernvarme og det jobbes med å sertifisere bygget til BREEAM in use.

«Det føles jo litt ekstra meningsfullt å greie å møte behovene til leietakeren, med en bærekraftig løsning, når leietakeren selv er en stor bidragsyter i bærekraftsarbeidet i Innlandet», konkluderer Ole Christian med.

Positivt for ansatte, deltakere og bedriftspartnere

«Vi får en helt annen posisjon i bybildet når vi flytter inn her i november», sier Ingvild. «Litt av målet vårt med flyttingen er også å komme tettere på næringslivet og bli mer tilgjengelig både for arbeidstakere og bedrifter. Det blir vi definitivt her.»

Der det likevel blir for langt å gå mellom bedrifter, har MjøsAnker en liten park med elsykler og elbiler som de ansatte kan bruke når de trenger å bevege seg lenger enn gåavstand. Ingvild forteller også at de den siste tiden har opplevd at bedrifter i større grad tar initiativ til å oppsøke MjøsAnker – kanskje på grunn av at flere bedrifter ønsker å ta ansvar inn i dette med sosial bærekraft. Der MjøsAnker tidligere har vært pådriver for arbeidsinkludering og mangfold, opplever de nå at bedrifter tar kontakt for å få hjelp og råd.

«Vi har jo allerede unik kompetanse på sosial bærekraft i miljøet vårt og i folkene på huset, men vi ønsker å bli enda mer attraktive for næringslivet. Det å flytte inn her vil være med på å løfte oss både med tanke på lokasjon og tilrettelagte, proffe lokaler som fyller vårt behov og næringslivets forventninger.»

MjøsAnker har 250 ansatte totalt i Innlandet. Det er administrasjonen med sine 12 ansatte, samt avdelingen som jobber med arbeidsforberedende trening med 25 ansatte som flytter inn på Briskeby i begynnelsen av november.